kultur

11 nye steder i Oslo vi vil sjekke ut asap

Vi elsker å teste nye steder i hovedstaden.

Fordi det er lite som slår følelsen av å finne en ny favorittspot.

Publisert Sist oppdatert

Vi er ikke vond å be når det kommer til å sjekke ut nye steder i hovedstaden. Heldigvis er det som regel mye å velge i, for det åpnes stadig nye barer, restauranter og kaféer i Oslo!

Disse nye stedene i Oslo har vi på listen vår akkurat nå. Vi gleder oss til å teste dem asap. Kanskje du finner en ny favoritt?

Forresten - vet du egentlig hva "dubai-sjokolade" er?

Happy Ending: Fest på gatehjørnet

Bare navnet er et mood. Folkene bak Oslo-hotspoten Nektar har åpnet Happy Ending like nedi gaten. Der får du skikkelig feststemning på hjørnet, intimt lokale med alt fra kremete Guinness til god vin. De er også allerede beryktet for den såkalte “luksuskebaben”, som serveres til 02 og visstnok er superdigg. Må testes! I alle fall ifølge Aftenpostens Vink, som kåret sjappa til “Beste nattmat” i 2024.

Hvor: Rosteds gate 1, Fredensborg.

Bistro Fourrage: Byens beste fries?

Vi har hørt rykter om fantastiske fries på denne avslappede, franske bistroen. De åpnet i de gamle lokalene til Velochef, like ved Jakob kirke - perfekt beliggenhet og solfylt uteservering. Dette kan bli en go-to utover sommeren.

Hvor: Storgata 97, Grünerløkka.

Skovveien Bar & Pizza: Vinnerkombo

Siden åpningen, har pizzaene nærmest gått viralt - så digge virker du. Folkene bak både Angst, Hammerhai og Vannskrekk kan å drive steder med kul, avslappet stemning. Pssst, her får du pizza med vodka-nduja!

Hvor: Skovveien 15, Frogner.

Hos Peder: Et lunt blikkfang

Det går liksom ikke an å vandre nedover Løkka og ikke få lyst til å sette seg inn i lune Hos Peder. Det ser rett og slett skikkelig innbydende ut, med dempet belysning og varme toner. Kjøkkenet henter inspirasjon fra hele verden, med fokus på norske råvarer, bærekraft og dyrevelferd.

Hvor: Thorvald Meyers gate 40B, Grünerløkka.

Lutlaget: Brasseri, bakeri, pizza og vin

Her er det noe for alle på best mulig måte. Denne digre spoten er både bakeri, brasserie, pizzarestaurant og vinbar. De ryktes også å ha gode cocktails i baren - som er kul i seg selv.

Hvor: Rostockgata 124, Bjørvika.

The Little Pickle: Surdeig by day, Michelin by night

Ok, denne restauranten er ikke akkurat ny - men de har nylig åpnet surdeigsbakeri på dagtid. Her finner du for eksempel digge, ferdigsmurte rundstykker og croissant med mandelsmør! 

I 2024 fikk de Michelin-utmerkelsen Bib Gourmand for god mat til overkommelig pris - så det er definitivt verdt et besøk hit også utover ettermiddagen og kvelden.

Hvor: Jens Bjelkes gate 9A, Grünerløkka.

Pust: For de som elsker frokost

Heller ikke noen nykommer. Kaffebaren Pust er litt sånn “de som vet, de vet”, en perfekt oase for både arbeids- og studiero, alenetid eller en koselig date. Det er ekte, skandinavisk stemning der fra før - og nå har de altså lansert frokostklubb hvor du på tirsdager får enkel og god frokostbuffet fra 07:30-08:30 til en fast spis-så-mye-du-vil-pris. Ferskt surdeigsbrød, kokte egg, vellagret ost, pisket smør, fenikkelsalami, syltetøy spirer og ferskpresset appelsinjuice - à la København.

Hvor: Slemdalsveien 1, Majorstuen.

Pssst, her får du Oslos beste brunch.

Püta Madre: Avslappet tapas på hjørnet

Å åpne en kul tapassjappe på et hjørne på Grünerløkka er jo bare en god idé. Spansk kjøkken, avslappet og lun stemning - samtidig som den livlige bylivet-stemningen virkelig er tilstede takket være både åpent kjøkken, og skikkelig gode muligheter for people-watching gjennom vinduene. Ekte hiphophits i høyttalerne er også med på å gi stedet liv. Lukter vi en bra date spot?

Hvor: Thorvald Meyers gate 43A, Grünerløkka.

Mon Oncle: Tidenes tilbud til de under 30

Har du fått med deg det helt unike tilbudet for alle under 30 på Michelin-restauranten Mon Oncle? Et skikkelig Oslo-must for alle matentusiaster i den kategorien. Det er bare å gripe sjansen til en fantastisk matopplevelse som ikke koster skjorta. Her vil du få nyte alt fra champagnekremede østers til hjemmelaget godteri.

Hvor: Universitetsgata 9, Tullinløkka.

Banh Mi XO: DIY ramen

Denne lille sjappa har gått småviralt for sitt attraktive Do It Yourself-ramen-konsept. Kanskje ikke så overraskende at dette faller i smak hos oslofolk! Hos den lille fastfoodsjappa får du enkelt og greit lage din egen, koreanske ramen.

Hvor: Olav Vs gate 4, Klingenberg.

@meravoslo Har du fått med deg DIY ramen-konseptet i Storgata? 👀 På Banh Mi XO kan du lage din egen middag om du er fysen på koreansk ramen! 🍜 𝗩𝗲𝗿𝗱𝘁 𝗴𝗶𝗺𝗺𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻? Veggene er fylt opp av utallige nudeltyper og her finnes noe for alle, enten du foretrekker superspicy eller mild ramen. Vi gikk vi for biffstrimler, lobster balls, hvite bønnespirer og fersk chili. Det var god hurtigramen, hverken mer eller mindre 😋 Flere har stusset over prisen på nudlene (som ligger mellom 85 og 99kr). Vi kan nok si oss enig i at gimmicken kanskje ikke er nok til å forsvare prisen, men det er jo litt gøy også! Man kunne ha laget billigere hjemme med ramen fra nærbutikken, derimot hadde vi nok aldri klart å lage det like digg selv (takket være toppingen) 🍥 Av tilbehør kan du velge mellom mye forskjellig (dumplings, tempura scampi, svinekjøtt, kylling, tofu, kimchi, nori og pak choi og mye mer). Prisene strekker seg fra 5-29 kr per stykk, så her er det lett å få overtenning! 🥟 Man bestiller og betaler på skjermene innerst i lokalet, plukker ut nudelpakken man har valgt fra veggen og får et brett med utstyr og tilbehøret man har kjøpt. Så tilbereder du nudlene på kokeflaten og venter et par minutter til de er ferdigkokt. Til slutt blander du i saus og krydder og topper med valgt tilbehør 🥢 𝗥𝗮𝘀𝗸𝘁 𝗶𝗻𝗻 - 𝗿𝗮𝘀𝗸𝘁 𝘂𝘁 Restauranten er liten, og har kun to bord og et par ekstra sitteplasser langs sidebenkene som står tett inntil bestillingsskjermene. Det er altså ikke et sted som legger opp til at man sitter lenger enn man absolutt må, men noe annet forventet vi heller ikke 🤷 Kort oppsummert er det en fin avveksling fra annen hurtigmat man finner i sentrum, noe som gjør dette til et bra sted å vite om når man går rundt i byen og plutselig blir sulten! 🕘 Man-fre: 10-20 / Lør-søn: 11-20 📍Storgata 23 #ramen #nudler #lunsjtips #DIY ♬ Disco Yes - Tom Misch & Poppy Ajudha

Daegens: Surdeigsbakeri med nye smaker

Som om ikke surdeigsbakst er digg nok fra før, eksperimenterer Daegens med litt andre smaker i klassisk bakst - vi blir for eksempel ganske nysgjerrig når vi hører at de har sitron og anis i bollene sine. Yum. Her får du også kardemomme- og kanelboller som ser ut til å være 10/10 - og en klassisk BMO som er verdt turen i seg selv. 

Hvor: Ivan Bjørndals gate 25, Torshov.

Les også: Visste du dette om champagne?

Powered by Labrador CMS