skjønnhet

3 beauty-looks som dominerte under Fashion Week Season

Au naturel, grafisk og en pop av farge – dette er sminketrendene som skilte seg ut 

Publisert Sist oppdatert

Paris Fashion Week markerte denne uken slutten på Fashion Week Season, og det er på tide med en liten oppsummering. Høsten blir bohemsk og edgy, med en god dose skinn, gjennomsiktige materialer og spennende layering. 

Sminke-looksene varierer blant de store motehusene, men det er allikevel tre som skiller seg ut: No makeup-makeup, grafisk øyenskygge og sterk eyeliner. Alle tre er videreføringer eller varianter av både denne og forrige sesongs looks, så det er bare å holde fast på produkter som allerede er kjøpt inn. 

Alt du må vite om vårens mote- og skjønnhetstrender. 

Alle disse sminke-looksene gir masse inspirasjon til våren, og da kanskje spesielt no makeup-makeup, da vi etterhvert begynner å fokusere mer på hud og glød og mindre på «tung makeup». 

No makeup-makeup

Her er det less is more som gjelder. Den naturlige makeup-looken fokuserer på «bar» hud som ikke er dekket til med for mye foundation, lett highlighter og en touch av blush i kinna. Det er også flere som går for en lett tinted leppe og naturlige, men sterke bryn. 

Denne looken går igjen år etter år, men har blitt enda mer aktuell de siste to sesongene – og nå også til høsten!

Balmain har gått for naturlig makeup for høsten, med en god del highlighter og en touch av farge på leppene. 

Det samme har Isabel Marant gjort – og her er i tillegg håret gjort veldig naturlig. 

Ami med naturlig makeup og rosa blush i kinna. 

Modell på catwalken under Isabel Marant-visningen, med bærkyssede lepper og lett bronzer. 

Miu Miu med no makeup-makeup for høsten. 

Modellene hos Chanel var også sminket supernaturlig, med nesten ingen makeup på huden – kun lett øyensminke og jordfarger og burgunder leppestift

Gigi Hadid på Chanel-catwalken med naturlig makeup. Veldig fransk, veldig chic – akkurat slik vi vil sminke oss denne våren, sommeren og ifølge motehuset selv: til høsten. 

Grafisk og smudgy øyenskygge

I høst snakket vi mye om smudgy øyenskygge, og spesielt øyenskygge som var lagt i øyekroken. Til høsten er øyenskyggen hakket mer smudgy og enda mer synlig.

Gjennom høsten og vinteren har metallisk øyenskygge vært en stor greie – noe som også fortsetter inn i våren og sommeren – men til høsten blir det metalliske byttet ut med sterk neonrosa og hvitt. 

Hvit og grafisk øyenskygge hos Georgio Armani. 

Smudgy og neonrosa øyenskygge hos Christian Dior. 

Chanel viste også en neonrosa øyenskygge, men hadde en litt mer nedtonet variant enn Dior. 

Victoria Beckham gikk for en enda mer nedtonet variant med dus hvit øyenskygge mot øyekroken. 

En nærmere titt på Christian Dior-looken for høsten. Her er det virkelig lov å gjøre feil – jo mer smudgy, jo bedre. Bytt ut det rosa med din favorittfarge og lek deg med øyensminken. 

Hos Carolina Herrera så vi en miks av grafisk øyenskygge og eyeliner, med både «vanlig» eyeliner og i farger som lavendel. På modellen til høyre er det først lagt en svart cateye, så er det lagt en farget eyeliner over. En nydelig vårlook. 

Sterk eyeliner

Eyeliner er en festklassiker, men fungerer også som en perfekt «prikken over i-en-detalj» i hverdagen – spesielt om høsten og vinteren. Vi tjuvstarter denne trenden allerede på neste fest, og lar oss inspirere av motehus som Gucci og Tom Ford som perfeksjonerer den sterke eyeliner-looken. 

Det var lagt sterk svart eyeliner på våtkanten til modellene under Tom Ford-visningen. Smokey øyenskygge i mørke farger gir enda mer dramatikk – fokuset er også på øynene ettersom resten av sminken er holdt helt naturlig. En helt perfekt festlook!

Eyeliner på våtkanten, under og over – samt smokey øyenskygge, nesten lagt som en lett cateye hos Tom Ford. 

Gucci gikk for en tykkere strek med eyeliner, og har også gått for den klassiske cateye-formen. 

Gucci gikk for lett leppestift i bærtoner – i likhet med Armani og Isabel Marant. 

Erdem gikk for en dramatisk og grafisk cateye. 

Resten av makeup-looken til Erdem er naturlig – noe som gir masse fokus til øynene. Denne looken krever litt øving, men vi vet alle at «øvelse gjør mester». Bruk en liquid eyeliner-variant, for best presisjon. 

Les også: ELLE Norge Beauty Awards – Redaksjonens skjønnhetsfavoritter. 

Powered by Labrador CMS