kultur

5 bøker om selvutvikling du ikke vil angre på at du leser nå

Disse 5 bøkene vil lære deg en ting eller to om deg selv. Er du klar?

Er du klar for en dose datinghumor, tjueårskriser, dårlige vaner og magisk (over)tenking?

Publisert Sist oppdatert

Selvutvikling? Ja, takk. Sommeren er den perfekte tiden på året til å gjøre et aldri så lite dypdykk inn i seg selv, pluss tilegne seg noen nye verktøy, fakta eller holdninger. Selvutviklingsbøker kan fort vise seg å være den perfekte lesning mens du ligger på et svaberg eller i en park, sitter godt til rette i hagestolen, eller slår deg ned i en krok på en travel flyplass i sommer.

Disse 5 bøkene vil lære deg en ting eller to om deg selv - og om dating, kjærlighet, rutiner, vaner, tankesett og helse. 

Les også: Slik får du et mer personlig interiør

Datinghumor - og pannekaker

For deg som (også) har erfart at dating i dag fort kan bli ei skikkelig røre. I helt nye Den lille, store tinderkokeboken - 21 forsøk på kjærlighet og pannekaker deler Helge Ove Søndenaa Svendsen åpent og ærlig om egne datingeventyr og Tinder-erfaringer. 

Denne boken har litt av alt, enten du er singel, en ivrig dater eller har dating-pause - humor og et vittig språk, viktig ærlighet og en forfriskende dose sårbarhet. Pluss noen tips og råd, som tas imot med takk. Og ikke minst, inneholder den faktisk noen gode pannekakeoppskrifter.

Den lille, store Tinderkokeboken, kr 349 hos Norli (annonselenke).

Sparke i gang høsten med nye vaner

Enten du elsker høsten og "back to school"-stemningen som ligger tykt i luften eller ikke, er det en gylden mulighet til å starte litt på nytt etter ferie og ustrukturerte dager. Det er deilig å ta en fot i bakken med seg selv, og både planlegge høsten samt motivere seg selv til det man skal og vil. 

I Atomic Habits av James Clear får du massevis av spennende innsikt til hvordan legge opp til gode vaner og kvele de dårlige, øke gjennomføringsevnen din, strukturere livet bedre og slutte å prokastinere. Og alt dette uten pekefinger! I tillegg, er den både spennende og lettlest. Det er bare å glede seg til å bli bedre kjent med deg selv.

Atomic Habits gir deg en masse gode verktøy og innsikt i deg selv, kr 249 hos Norli (annonselenke).

Magisk (over)tenking

Er du en overtenker? IThe Age of Magical Overthinking - Notes on Modern Irrationality utforsker Amanda Montell både kraften i og ulempene i både overtenking og magisk tenking, og alle måter vi er under kognitivt bias. Boken tilbyr en miks av kulturell analyse og kritikk og personlig historiefortelling. På både vittig og informativt vis, argumenteres det for at i dagens moderne informasjonssamfunn er det rett og slett blitt sånn at forsvarsmekanismene våre er overbelastet - og at vi derfor er blitt ganske så irrasjonelle. Her er det nok bare å forberede seg på å kjenne seg igjen.

The Age of Magical Overthinking har kanskje tatt over Instagram-feeden din også? Med god grunn. Kr 299 hos Norli (annonselenke).

En guide til 20-årene 

Av og til, kommer den beste selvutviklingen fra det å kunne dykke dypt inn i andres erfaringer - og finne seg selv et sted der inne. Prisvinnende journalist Dolly Alderton sparer ikke på kruttet når hun forteller om hvordan hun så vidt overlevde tjueårene. 

I Everything I Know About Love får du lese om, kjenne deg igjen i, og lære av blant annet dårlige dates, livet i kollektiv, knuste hjerter, skam, kvinnelige vennskap, one night stands... Og så videre. Vittig, varmt og ærlig fortalt. Det er ikke rart at denne boken gjør comeback i trendbildet nå om dagen - og den er trolig noe for enhver kvinne i tjueårene.

Åpent og ærlig om tjueårenes kaos - med varme og humor. Kr 179 hos Norli (annonselenke).

I nytt lys

Noen ganger skjer det ting i livet som forandrer alt - og så ser vi alt i nytt lys. Oss selv, verden, omgivelsene, vennene våre. Det kan være lærerikt og forfriskende å tvinges til et perspektivskifte, selv om det også kan være vanskelig eller vondt.

I 101 Essays That Will Change The Way You Think får du mange muligheter til nettopp dette. Boken er kompakt og håndfast, men tar for seg livets store og små ting på en oversiktlig måte. Hva er det best å jakte på her i livet, mening eller lidenskap? Hvorfor og hvordan omfavne negative tanker? Hva gjør daglige rutiner med oss? Hva hjelper mot angst og bekymringer? Hvordan er vi farget av bias? Det er gode grunner til at denne stadig popper opp i Instagram-feeden vår.

101 Essays That Will Change The Way You Think gir deg mange muligheter til å se ting i helt nytt lys. Kr 229 hos Norli (annonselenke).

Les også: Hot girl summer? Ekspertens "sommerdating 101"

Powered by Labrador CMS