skjønnhet

5 skjønnhetsprodukter vi tar med oss på ferie

Vi har samlet noen sommerferietips som passer uansett om du skal på storbyferie eller være på en hytte ved sjøen.

Sol og varme er godt for kropp og sjel, men huden og håret skriker etter litt ekstra pleie. Her er fem skjønnhetsprodukter vi pakker med oss i feriekofferten.

Publisert Sist oppdatert

Selv om vi prøver å opprettholde vår «vanlige» skjønnhetsrutine gjennom ferien, krever sommerværet ofte litt andre ingredienser. Kanskje huden blir litt ekstra uren på grunn av sol og solkrem, eller håret blir litt tørrere av bading i saltvann ... Her er noen av produktene og ingrediensene som vi tyr til gjennom sommerferien. 

Rens med salisylsyre

Salisylsyre er en fettløselig ingrediens som renser porene og løser opp og reduserer mengden talg. Produkter med denne ingrediensen er dermed perfekte å legge til i sommerens hudpleierutine, da solkrem og annet smuss skal fjernes etter for eksempel en dag på stranden. Solen øker også hudens talgproduksjon, så en rens med salisylsyre er alfa og omega dersom du har en ekstra akneutsatt hud. 

Salicylic Acid Cleanser fra The Inkey List, kr 188 (annonse). 

Salicylic Acid Body Wash fra Q+A, kr 75 (annonse). 

Prøv også en kroppssåpe med salisylsyre, spesielt om du sliter med nupper eller kviser på ryggen og armene. 

Fuktighetsgivende serum og krem

Sol, vind og saltvann (i tillegg til aircondition) kan tørke ut huden, så etter en rens (gjerne med salisylsyre), er det viktig å tilføre huden rikelig med fuktighet. Se for eksempel etter produkter som inneholder hyalyronsyre som har en sterk evne til å binde og holde på vann. Dette er en super ingrediens gjennom sommeren, da den føles lett på huden og tetter ikke porene. 

Ultra Pure High-Potency Serum 1.5 % Hyaluronic Acid fra Kiehl's, kr 350 (annonse). 

Velg også ansiktskremer som tilfører mye fukt til huden, slik som denne fra Clinique. Denne gel-aktige kremen føles også avkjølende på huden. 

Moisture Surge™ 100-Hour Auto-Replenishing Hydrator fra Clinique, kr 365 (annonse). 

Beroligende ansiktsmaske

Etter en lang dag i solen, kan det være deilig å legge en avkjølende og beroligende ansiktsmaske. Det er også fint å tilføre huden litt ekstra fuktighet, i tillegg til serum og krem med fuktighetsgivende ingredienser.  

Cica Regen 95 Soothing Gel fra Dr. Ceruracle, kr 299 (annonse). 

Aftersun 

Bruk en hvilken som helst body lotion etter en dag i sola, men en krem beregnet på bruk etter soling er selvfølgelig å anbefale. En aftersun vil føles avkjølende på huden, og inneholde ingredienser som huden craver etter en dag i sola. 

Sun Soul Face & Body After Sun fra Comfort Zone, kr 409. 

Fuktighetsgivende hårmaske

Ikke glem håret i sommer! Sol og saltvann tørker også ut håret, så tilfør ekstra mye fuktighet om kvelden med en fuktighetsgivende maske. Husk også å dekke til håret og hodebunnen med en caps eller hatt, og gjerne også en UV-beskyttende spray.

No.8 Bond Intense Moisture Mask fra Olaplex, kr 369 (annonse). 

Bonus: Avkjølende ansiktsmist 

I varmen er det superdeilig å spraye seg litt med en avkjølende og fuktighetgivende ansiktsspray. 

Full Spectrum 360° Refreshing Water Mist SPF15 fra Coola, kr 519 (annonse). 

Les også: Derfor er hjemmelaget solkrem en dårlig idé!

Les mer om skjønnhet her. 

Powered by Labrador CMS