Restaurantene vi elsker i Køben

Foto: @delphine og privat.

Dette er de beste spisestedene i København

Publisert Sist oppdatert

Beste restaurant København: Ute etter et fresht sted å spise frokost, lunsj eller middag i København? Her får du en full oversikt over de beste restaurantene og spisestedene i Nordens Paris. Oui oui, det er deijlig å være norsk i Danmark.

Les også: De beste restaurantene og hotellene i Paris

ELLE tipser – Dette er de beste spisestedene i København!

Granola

Granola ligger i den koseligste lille gaten i København. Vi føler litt at vi er i Paris hver gang vi er her, dessuten er dette et skikkelig se og bli sett sted. Her får du både klassisk dansk frokost i form av kokt egg, dansk rugbrød, bacon og avokado og du får deilige lunsj og middagsretter inspirert av det franske kjøkken.

Adresse: Værnedamsvej 5

Les Trois Cochon

Litt høyere opp i samme koselige gate, finner du enda et av våre favorittsteder. Hos Les Trois Cochon kan du kose deg med et godt glass rødvin eller sprudlende vin, mens du nyter østers og steak frites. Fremdeles et lite stykke Paris i København. Og ikke se bort ifra at du møter på noen kjente ansikter mens du sitter her.

Adresse: Værnedamsvej 10

Atelier September

Kjendiskokken Frederik Bille Brahe startet Atelier September i 2013, og det har vært et hot stamsted helt siden. Vi elsker å dra hit for å spise frokost, helst i et av bordene ved vinduet og se på alle de freshe Københavnerne som sykler forbi. Dette var første stedet vi fikk servert avokado på dansk rugbrød med dryss av chili på toppen, og vi drar stadig tilbake for den samme blingsen.

Adresse: Gothersgade 30

Apollo Bar & Kantine

I samme bygg som Kunsthal Charlottenborg, finner du Apollo Bar & Kantine. Også dette stedet er driftet av Frederik Bille Brahe. Ta en tur på museet først og kos deg med god mat på Apollo etterpå. Om kvelden blir dette fort et sted med god stemning også.

Adresse: Nyhavn 2

Pluto

Er du ute etter en restaurant med skikkelig "feel good vibes", er Pluto stedet. Be om Family Style, så setter kjøkkenet sammen en meny for deg. Og er du glad i cocktails, kommer du til å elske drinkene på Pluto. Et perfekt sted om du skal til København med en vennegjeng og vil "kose deg" litt ekstra.

Adresse: Borgergade 16

Café Victor

Har du først vært på Café Victor, kommer du alltid til å ville dra tilbake. Dette stedet har en je ne sais quoi over seg som rett og slett bare må oppleves. Menneskene, stemningen og ikke minst servitørene og bartenderne som jobber der, alle er med på å gjøre dette til et av våre favorittsteder i Køben. Passer til både lunch og middag!

Adresse: Ny Østergade 8

Cantina

Er du ute etter en skikkelig digg pizza eller annen italiensk kosemat i et hyggelig og stemningsfylt miljø, er Cantina stedet for deg! Italian bistro på sitt beste.

Adresse: Borgergade 2

Delphine

Delphine har vært "all over Instagram" siden det åpnet høsten 2021. Vi har enda ikke vært der, men maten ser heeelt amazing ut og interiøret likeså.

Maten er inspirert av Hellas og Sør-Italia. Hit vil vi neste gang vi er i Køben!

Adresse: Vesterbrogade 40.

Esmée

Esmée har tatt over lokalene til Geist og vi snakker fransk kulinarisk opplevelse i særklasse. Dette stedet passer både for drinks med venninner og en koselig date med kjæresten. Og dessertene der er et skikkelig must, softisen der er legendarisk god og vel verdt et bilde på Instagram.

Adresse: Kongens Nytorv 8

Mirabelle

Ikke bare har Mirabelle sitt eget bakeri med de beste croissanter og surdeigsbrød i byen, de produserer også sin egen mozzarella og burrata og fersk pasta og charcuterie. Her kan nyte både frokost, lunsj og middag – De er åpent fra 07:00 til 22:00 fra onsdag til lørdag. Et must når du er i Køben!

Adresse: Guldbergsgade 29

Juju

En moderne – men allikevel casual – koreansk restaurant. Atmosfæren på Juju er veldig(!) nedpå, så ikke forvent noe fancy lokale. Det du imidlertid kan forvente er en meny helt utenom det vanlige! Den må bare oppleves ... og nytes. Åpent til lunsj fra 12.00 - 15.00, og til middag fra 17.30 - 22.00.

Adresse: Øster Farimagsgade 8, 2100 København Ø.

Cleo 

Duoen som står bak flere suksessrestaurnter (Frank, Polly, June og Grimal) i den danske hovedstaden, åpnet i mai Cleo – som på kort tid har klart å bli superpopulær. Atmosfæren er laidback og maten er fantastisk. Det beste er å bestille flere småretter som kan deles på flere personer – SÅ godt og skikkelig sosialt. Vinen er også fantastisk. 

Adresse: Rantzausgade 58b. 2200 København N.

Lille Petra

&Tradition-kafeen, Lille Petra, har superinspirerende interiør (naturligvis) og enkel dansk frokost og lunsj. Det er det perfekte stedet å ta med Mac-en for litt effektiv jobbing i rolige omgivelser, eller for en avslappende kaffe og en matbit med en venn. 

Adresse: Kronprinsessegade 4, 1306 København. 

Oslos beste uteservering. 

Powered by Labrador CMS