skjønnhet

Årets beste stylingverktøy 

Slik skal vi krølle, føne eller rette håret denne sesongen. 

Publisert Sist oppdatert

Uansett hvordan hårtype du har eller hvordan resultat du ønsker, er et stylingverktøy alfa og omega.

Vi tester stadig ut nye fønere, rette- og krølltenger, og har noen foreløpige favoritter i denne kategorien. Vi innser at ulikt hår vil gi ulikt resultat, så hvis man er i tvil så kan et godt tips være å gjøre ytterligere research ut ifra hårtype. 

Vi har basert denne «kåringen» ut ifra to enkle kriterier: Effektivitet og holdbarhet. Det er egentlig alt som betyr noe, når alt kommer til alt. 

Kanskje du også finner en ny go-to-styler?

Husk at du alltid bør tilføre varmebeskyttende produkter før bruk av stylingverktøy.  

Candice Swanepoel kjørte på med en klassisk «blow out» under Paris Fashion Week. 

Tips: For at håret skal holde seg voluminøst etter varmestyling, avslutt med kald luft (hvis verktøyet tillater det) slik at håret «setter seg». 

Lag lette bølger ved bruk av en krølltang, varmebørste eller hårruller. 

Om du har naturlige krøller, fremhev de ved hjelp av en diffuser som følger med de fleste hårfønere. 

«Beachy waves» holder seg enda lenger om du fremhever de ved bruk av for eksempel en rettetang. Ikke glem at resultatet også blir enda bedre ved bruk av stylingprodukter – som for eksempel en saltvannsspray i dette tilfellet. 

Det er nærliggende å tenke at en rettetang må brukes for å få rett hår, men her kan man gå frem på ulike måter: En krøll- eller varmebørste eller en vanlig hårføner er også supert å bruke. 

Får du lett fett hår? Bruk et stylingverktøy for å skape litt mer volum, og avslutt med en tørrsjampo – rett etter styling – for å holde på den nyvaskede følelsen litt lenger.

Beste stylingverktøy 

Supersonic fra Dyson har fått mye spalteplass siden lanseringen i 2016, og siden det har det kommet flere varianter av hårføneren. Her får man også med en del tilbehør, så man får mye for pengene.

Om du ikke har veldig tykt hår, er en krøllbørste en veldig enkel måte å tørke håret. Med en krøllbørste eller varmebørste får du tørket og stylet håret samtidig – supereffektivt. 

Den kjegleformede krølltangen fra ghd er perfekt for de fleste hårtyper, som både kan gi «beachy waves» og definerte og elegante krøller. 

Les også: Bubble Perm á la Carrie Bradshaw. 

Hårruller AKA papiljotter har blitt en stor greie i år, og vi bare ELLEsker det! Det er faktisk ganske fort gjort, og gir superdefinerte krøller. 

Vi har forelsket oss i Airwrap fra Dyson. Ja, den er ganske pricey, men om du skal ønske deg noe ekstra fint i år – kanskje det er denne du skal håpe ligger under juletreet? Tar håret fra vått til tørt på relativt kort tid, og gir nydelige bølger som holder hele dagen. 

For skikkelige bølger, er en bølgetang veien å gå – enkelt og greit! Denne fra Amika er enkel å bruke og er vår favoritt.  

En rettetang gir – naturligvis – rett hår, men kan også brukes for å lage bølger. Denne fra ghd etterlater også håret glansfult etter styling. 

Les også: De beste anti-frizz-produktene til håret. 

Powered by Labrador CMS