mat

Den beste brunchen i Oslo

Her spiser du brunch i hovedstaden!

Publisert Sist oppdatert

Brunch i Oslo? 

Å nyte en god brunch i helgene med venner, familie eller kjæresten er noe vi holder kjært. Dette er de hotteste brunchstedene i Oslo akkurat nå.

Hva er brunch?

"Brunch er en kombinasjon av frokost og lunsj, og spises tidlig på formiddagen. Ofte mellom 10.00 og 14.00", står det på Wikipedia.

Fenomenet brunch, stammer fra England på slutten av 1800-tallet og ble populært i USA på 1930-tallet. Endelig er trenden kommet til Norge og vi elsker det.

Gi oss saftige avokadotoaster, knallgule mimosaer, søte pannekaker og egg og bacon – brunch, ja takk!

Dersom du vil ha tips til restauranter i Oslo, kan du sjekke ut denne oversikten!

Brunch i Oslo

Det dukker opp flere og flere hotte brunch-steder i hovedstaden, og her har vi laget en liten oversikt over hvor du spiser brunch i Oslo.

Grand Café

Brunch oslo grand cafe

Grand Café er intet mindre enn en institusjon å regne i Oslo, og har siden 1874 vært et av byens mest tradisjonsrike attraksjoner. Caféen var blant annet stamsted for både Henrik Ibsen, Roald Amundsen, Knut Hamsun, Gustav Vigeland og Fridtjof Nansen – og kanskje blir du den neste?

Her kan du booke Grand Hotels egen hotellfrokost, selv om du ikke er gjest. Frokosten er åpen hver dag: man - fre: 06:30 - 10:00 og lør - søn: 07:00 - 10:30. Lunsj serveres hver dag fra 12:00 - 16:00.

Adresse: Karl Johans gate 31

Babbo Collective

Babbo Collective brunch oslo

Danske Babbo Collective har på kort tid blitt et av Oslos hotteste frokost- og brunch steder. Det må bare oppleves, vi i ELLE-redaksjonen elsker det.

Hvis du drømmer om å bo i København og liker typisk dansk frokost, så er dette stedet for deg! Og de har helt fantastisk surdeigsbrød og bakevarer.

Betjeningen er alltid hyggelig og noe surrete, men det er bare en del av sjarmen.

Er du heldig, kan du også nyte en kopp kaffe eller en øl i solen. Eneste negative med dette stedet, er at det blir fort fullt i helgene.

Dette stedet har blitt så populært at de nå holder til på tre ulike lokasjoner i Oslo. Nylig åpnet de sin tredje café i Oslo, på Øvrefoss (gamle lokalene til Liebling).

Kafeteria August

Kafeteria August er et low key spisested som tilbyr alt som er litt typisk dansk. Her får du kokt egg med smør, ost og dansk rugbrød. Men du får også servert god naturvin og annet snadder.

Dette er stedet du drar hvis du ønsker litt god stemning eller bare vil sitte ved et kjøkkenbord og være litt kreativ med Macen eller venner.

Kafeteria August holder oppe til kl 01 i helgene, med DJ og god stemning.

Ekspedisjonshallen

Et besøk til Oslos nye hang out sted Sommerro, er et must i seg selv. Hotellet har fire ulike restauranter, hvor av den største er Ekspedisjonshallen. Her kan man spise både frokost, lunsj og middag, Og hver lørdag og søndag serveres det også brunch fra 12-16. Du finner alt fra Steak Tartare til burger (må prøves) og Eggs Benedict på menyen. Noen lørdager er det også live jazz på scenen!

Brunch Vibess på Amazonia

Finnes det noe bedre sted å ha lunsj om sommeren enn på Tjuvholmen?  Konseptet Brunch Vibess arrangeres hver lørdag fra klokken 12-16. Et perfekt sted å spise med venner hvis du ønsker et sted med musikk og god stemning.

Du bestiller bord HER.

Brasserie France

Drømmer du om å sitte på en fortauscafé i Paris og nyte french fries og herlig fransk stemning? Du trenger ikke reise helt til Frankrike for å gjøre det, på Brasserie France midt i hjertet av Oslo, kan du nyte et herlig fransk måltid i de deiligste franske omgivelsene.

Et perfekt sted å ta med venninnegjengen etter litt shopping!

Lunsj serveres: tirs - fre: 11:30 - 16:00 og lørdager: 12:00 - 16:00.

Theatercaféen

Foto: @theatercafeenoslo

Dette stedet blir vi aldri lei av! De har en fantastisk lunsjmeny med alle klassikere du kan tenke deg, og har oppdatert menyene sine med småretter og snacks, som er perfekte deleretter. Theatercafeens Afternoon Tea serveres tirsdag–lørdag fra kl. 15.00 - 17.00, og må forhåndsbestilles.

Nyt maten med en ferskpresset juice, en deilig Bellini eller slå på stortromma med champagne.

Palmen

Palmen: Nyt en herlig Afternoon Tea på Palmen i vakre omgivelser. Dette er stedet for både store og små anledninger, med en tradisjon som strekker seg over 100 år tilbake i tid.

Afternoon Tea serveres lørdager og søndager.

Arts Restaurant

ELLEs årlige sommerfest var på Arts i år, kanskje ikke så rart, for vi i ELLE-redaksjonen elsker virkelig å spise her. Prøv den digge burrataen med tomater, biff tartar eller spagetti carbonara. Om sommeren kan du også sitte ute å spise med utsikt over Tjuvholmen.

Holzweiler Platz

Oslobukta er definitivt stedet å henge om dagen. Ikke bare har Envelope 1976 åpnet butikk, og du får kjøpt digge doughnuts fra Talormade, men familien Holzweiler har både åpnet butikk og restaurant her.

Fra mandag til lørdag serverer de lunsj fra 11.00 til 15.00, og søndager er det brunch fra 12.00 til 16.00

Her får du surdeigsbrød med pisket smør, eggerøre, grillet gulrot med miso, tartar og smashed avokado på grillet brød, for å nevne noe. Alt i rimelig stilige omgivelser.

Kumi

Foto: @kumi_oslo

Brunch fra 11.00 på hverdager og kl 10 på lørdager og søndager.

Kumi Oslobukta. har virkelig blitt vårt nye favorittsted. På den vegetariske cafeen serveres det brunch og middag hver dag frem til kl 22.

Her får du skikkelig fresh og allergivennlig, plantebasert mat og de har selvfølgelig veganske alternativer.

På Kumi serverer de alt fra klassisk avokadotoast med posjert egg, til veganske, amerikanske pannekaker, hummus, tofu og vegansk brownie.

Vespa & Humla

Frokost og brunsj på en fjøl 10.00 – 15.00.

På Vespa og Humla får du en meny hvor du krysser av det du vil ha på fjøla di.

Vi elsker det!

Yoghurt og granola, skinker, oster, avokado... Supergod kaffe og croissanter med smør og syltetøy.

Pastis Bistrobar

Hos Pastis Bistrobar på Aker Brygge serverer de både frokost og lunsj hver dag, og menyen er deilig fransk! Avokadotoast, Croque Monsieur og vår favoritt: omeletten.

Avslutt brunchen med makroner eller crepe, og en cappuccino.

Matservering: Mandag – søndag 10.00-17.00

Generasjonsbaren

Hos Generasjonsbaren i Torggata får du alt fra avokadotoast på surdeigsbrød og belgisk avokadovaffel med posjert egg, til french toast, eggs Benedict og eggerøre med laks.

De har et spennende utvalg juicer med blant annet hylleblomstnektar og rabarbranektar.

Nedre Foss Gård

Mandag til søndag fra 12:00 til 16:00, kan du spise livets brunch på Nedre Foss gård. Vi snakker generøse småretter i kategorien comfort-food.

Menyen endres fra uke til uke, så her får du alltid servert noe nytt og nydelig!

Oslo Raw

Hos Oslo Raw er det brunch hele dagen, hele uken!

Her kan du nyte alt fra deilige kaker til acai bowls, chia-puddinger, matcha latte og freshe smoothies!

Trenger du tips til hva du skal ha på deg? ELLE.no er alltid tett på nett med det siste av trender

Skaal og Maaltid

Skaal matbar har vært en favoritt siden dørene åpnet i 2019 , både for middag, gøy i glasset (if you know, you know), men også for brunsj. Menyen forandrer seg stort sett fra uke til uke, men vi har enda tilgode å ikke finne noe som frister. 

Skaal har lunsj hver dag fra tirsdag til lørdag, men søndagene er dedikert til brunsj (12 - 16). Comfort food with a twist? Ja, takk!

Nylig åpnet også dørene til Skaals' lillebror – Maaltid – på Tøyen. Med samme sjel og herlige atmosfære som vi kjenner (og ELLEsker) fra Skaal, følte vi oss hjemme fra første sekund. I likhet med Skaal er norske matvarer i fokus, og dette er stedet du kan besøke når som helst i uka – også til brunsj, som går av stabelen på søndager mellom 12 - 16.

Dapper Bistro

Dersom du enda ikke har testet Dapper Bistro i Bjørvika er dette kanskje helgen for å gjøre nettopp det. Vi anbefaler selvfølgelig deres lørdagsbrunsj, men du kan også spise lunsj her hver onsdag til lørdag mellom 11 - 15.

Menyen er full av smakfulle, rause og innovative retter som garantert frister til gjenbesøk, og selve restauranten gir følelsen av København møter New York. 

Les også: Oppskrift på Veggieladas fra Emilie Nereng. 

Powered by Labrador CMS