ELLE DECORATION

Bryt opp minimalismen med denne trenden

Brutalismen er tilbake i trendbildet.

Publisert Sist oppdatert

Vi har sett en voksende tendens av brutalisme hos mange av våre mest toneangivende designere, og nå er vi modne for å omfavne denne retningen for alvor – kanskje til og med i vårt eget hjem. 

Brutalismen, som oppsto som en retning innen arkitektur på 50- og 60-tallet, er både elsket og hatet, men mest av alt kjent for å være nettopp brutalt ærlig. I en tid der det transparente vokser fram som en stadig viktigere verdi for forbrukeren, er dette tendensen som både provoserer fram samtaler og utfordrer oss rent estetisk.

Og apropos design som ikke unnskylder seg: Tiden er inne for å gå bold. Tenk chunky. Klosser og kuler som alt fra bordben til lysestaker, ruvende sofaer, store tepper, og skulpturelle vaser og dekorasjoner.

La deg inspirere, og trekk inn elementer i denne stilen som statement objekter i hjemmet. Ikke minst kan dette være til stor inspirasjon for uteplassen, for deg som ønsker et mer moderne uttrykk. For deg som bor i hjem der arkitekturen er preget av rene linjer, som funkis eller nybygg, kan dette være veien å gå.

Slik får du stilen

Loungestol fra Gubi, kr 32 999 (annonse)

Speil fra Dusty Deco, kr 13 440 (annonse)

Vannglass fra Holmegaard (2-stk), kr 455 (annonse)

Loungebord fra Dusty Deco, kr 35 000 (annonse)

Vegglampe fra ferm Living, kr 6249 (annonse)

Spisestol fra 101 Copenhagen, kr 10 495 

Kaffekopp med skål fra Gustaf Westman, kr 850 

Powered by Labrador CMS