skjønnhet

Disse 3 produktene har beautyekspertene i veska i sommer

9 hellige beautytips for sommeren fra ekspertene.

Her får du et hot tips eller to til solfylte dager og lange sommernetter.

Publisert

Sommerdagene er lange (og godt er det), og sommernettene er kanskje enda lengre - uansett kommer det godt med å ha beautyfavorittene parat i veska. Både huden og looken kan trenge pleie og litt touch-up når vi er ute og farter i sommer.

Det er imidlertid et hav av favoritter og anbefalinger og trender der ute. Vi liker best å spørre ekspertene. Ragnhild, Tomas og Enora avslører hva de har i veska i sommer.

Les også: De beste leppeproduktene med SPF

- Sommerlige, cherry kissed lips

Makeupartist og beautyprofil Ragnhild Margrethe "RMA Beauty" Andersen deler mer enn gjerne skjønnhetstips. Og i sommer vet hun akkurat hva hun skal prioritere i veska.

First things first:

- Lipliner fra Idun Minerals i fargen Margaretha. En ny lipliner-farge jeg har oppdaget hos Idun! Det er en litt dypere leppefarge som passer perfekt til sommerlige, cherry kissed lips, trekker hun frem.

Og Andersen gir seg ikke på lepper helt enda - det må også en lipgloss med på lista. Nærmere bestemt: Patrick Ta sin Plumping Lip Gloss - Full syringe.

-  Denne glossen har blitt en av mine absolutte favoritter! Jeg går aldri med røde lepper, men denne er transparent og gir en glossy, "leppefarget" og veldig sommerlig og romantisk finish, beskriver hun.

- Litt plump-følelse, men ikke noe plagsomt, legger hun til.

Når alle gode ting er tre, er den tredje favoritten duopaletten fra LNDA. Som egentlig er en hack som gir deg i både pose og sekk. 

- Det geniale med refill-systemet til LNDA er at man kan plukke og mikse farger inn i paletten sin! Til vesken liker jeg å ha med kremblush og settingpudder, for disse to trenger gjerne en touch up i løpet av dagen. I tillegg har den speil! tipser Andersen.

Lipliner fra IDUN Minerals som gir deg "cherry kissed lips", kr 173 hos KICKS (annonselenke)

– Når du går rett fra stranden til en middag

Makeupartist Enora Olsen starter med brynene - men velger seg aller helst produkter som kan brukes både her og der.

- Brynene er viktige for meg. Selv om jeg ofte går uten sminke, føler jeg meg straks litt ekstra fin når brynene er på plass, forteller hun.

En god brynsblyant er derfor et must. Og helst bør det være snakk om et multiprodukt.

- Jeg elsker en kald brunfarge som kan brukes til mer enn bare brynene! Den fungerer perfekt som lipliner - og kan til og med brukes som en myk eyeliner. Jeg bruker den også for å fremheve de tre små fregnene jeg har på nesen! Virkelig det perfekte multi-produktet for meg, tipser hun.

- Jeg har brukt Camilla Pihl sine en del, de er veldig fine!

- Det andre skjønnhetsproduktet jeg alltid har med i vesken er en god kremblush eller leppestift. Det er allsidige produkter som kan brukes både som tint til leppene, som blush, og som en myk øyenskygge. Det er spesielt nyttig om sommeren når du kanskje må gå rett fra stranden til en middag, trekker hun frem.

Akkurat nå er Olsens favoritt Blush Stick i fargen Cupcake Glaze fra Caia Cosmetics.

- Den gir en nydelig glød og farge til både lepper og kinn, bekrefter hun.

Tredje produkt i Olsens treenighet av favoritter er noe ganske så praktisk:

- Dette kan kanskje virke som et kjedelig valg, men: en salve for tørre områder. Et absolutt must for meg - enkelt, men effektivt produkt som alltid redder dagen! Den er perfekt å bruke på tørre lepper når de trenger litt ekstra fuktighet eller glans - til og med på hendene hvis det er krise, forteller hun.

- Med disse tre produktene i vesken er jeg alltid klar for en hel dag ute, uansett hvilke planer som dukker opp. De er alle små nok til å få plass i den minste veske, men allsidige nok til å dekke flere behov, påpeker Olsen.

Multiproduktet Decubal Lips & Dry Spots Balm redder dagen og passer i alle vesker, ifølge Enora Olsen. Kr 89 hos Farmasiet.

- Se fresh ut selv om du svetter og bader

Tomas Erdis, makeupartist, hårstylist og gründer av Nabostylisten, har en rekke tips for hud. Og er det én ting vi vil ha som sommeren, så er det fresh hud!

Aller først, trekker han frem Jane Iredales tørre solfaktorpudder Powder Me.

- Det har spf30 som man kan bruke oppå sminke og samtidig matte ned med, hvis man trenger det, tipser han.

I tillegg trekker Erdis frem anti-agesolkremen Timeexpert Sun Color Tinted fra Germaine de Cappucini som en stor favoritt.

- Før sminken, eller uten sminke, hvis du vil ha veeeldig mye fin glow! lover han.

Når det kommer til øyne og bryn, påpeker Erdis at det tross alt er deilig å slippe å tenke på produktene i veska - og heller unne seg andre løsninger i sommervarmen.

- Som for eksempel å ta vippeløft eller brynslaminering via Nabostylisten. Så kan du se fresh ut hele sommeren selv om du svetter eller bader og ikke vil ha sminke på! 

Erdis understreker også hvor viktig det er med gode renserutiner om sommeren.

- En god rens til ansiktet er et must. For huden din kan det fort bli mye bading i saltvann, sol, svette, solfaktor - og kanskje litt mer god mat og drikke enn til vanlig? poengterer han.

Selv har han tre favorittrenser, som alle virker målrettet på huden på hver sin måte.

- For balansert og sensitiv hud: Mashh Gentle and Deep Cleansing Foam. For ubalansert, oljete og utbrudd-type hud: Ole Henriksen sin Find Your Balance. For veldig tørr hud: Dermalogica sin Intensive Moisture Cleanser!

Ikke glem renserutinene dine om sommeren. Skummende rens fra MASHH, kr 229 hos Lyko (annonselenke)

Les også: 11 ikke-så-fun-funfacts om sol og solbeskyttelse du bør kunne

Powered by Labrador CMS