kultur

Sydney Sweeney

Vi har intervjuet Hollywoods nye yndling – og stjerna på vårt digitalcover for mars.

Publisert Sist oppdatert

Med to Emmy-nominasjoner i 2022 og en Marvel-rolle på trappene får Hollywoods nyeste it-jente nå smake den søte suksessen etter all den harde jobbinga.

Sydney Sweeney dukker opp på Zoom-møtet vårt med perfekt krølla hår og våkne øyne under de vakre vippene. Hun slår noen vitser om det storblomstrete tapetet med traner i bakgrunnen hennes (som hun har kjøpt på Etsy og hengt opp selv), men ellers framstår hun nokså avslappa og rolig både i forhold til Zoom-intervjuet og seg selv. At hun er utropt til dronninga av Generasjon Z-roller tar hun helt med fatning. Det er faktisk ganske utrolig, med tanke på det uvanlige livet hun lever, at hun i en alder av 25 er i besittelse av en slik enorm sinnsro.

Sydney Sweeney som Olivia Mossbacher i The White Lotus sesong 1.

Hun har akkurat avslutta en rekke seine kvelder med opptak for et foreløpig hemmelig prosjekt, der de har holdt på til både seks og sju neste morgen, og på «fridagene» er hun på opptak for reklamekampanjer. Samtidig har hun prisutdelingssesongen rett bak seg, der hun fikk to Emmy-nominasjoner for rollene sine som Cassie Howard, en selvdestruktiv high school-jente som sliter med å finne seg selv i HBO-serien Euphoria, og som Olivia Mossbacher; et typisk Twitter-troll i form av en tenåringsjente i The White Lotus.

Sydney Sweeney som Cassie i Euphoria.

Jeg har en ekstrem sceneskrekk, så jeg skulle ønske noen hadde fortalt meg hvor mye jeg, som Sydney, trenger å uttrykke meg verbalt, fordi jeg føler meg mye tryggere i rollefigurene mine.

Nå for tiden er det langt mellom de dagene der hun bare kan være «den vanlige Syd», som hun sier det, den jenta som mekker på gamle biler, baker og går i fjellet. Men det er det høye tempoet som holder jenta fra Spokane i Washington gående. Hun filmet sine første to store serier – Netflix-serien Everything Sucks! i Oregon, og Sharp Objects i California – samtidig, der hun fløy fra sett til sett etter behov.

Les også: Serien du må se nå!

Sydney Sweeney og Amy Adams i den kritikerroste HBO-serien Sharp Objects.

«Jeg har oppdaga at jeg trives med denne hektiske galskapen,» sier hun. «Jeg visste at dette var drømmen min, og at drømmen var i ferd med å bli sann – og jeg var veldig innstilt på å jobbe enda hardere for å få den karrieren jeg ønsket meg.»

Stjernespekket cast: Murray Bartlett, Sydney Sweeney, Natasha Rothwell, Steve Zahn, Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario, Mike White og Connie Britton vant prisen for Outstanding Limited or Anthology Series or Movie for The White Lotus sesong 1 under Emmy-utedelingen i Los Angeles i september 2022 .

Nå, etter mer enn 13 år i bransjen, er navnet hennes på alles lepper. Det er ikke sjelden at ansiktet hennes dukker opp overalt på nettet, men hun er tydelig på at hun foretrekker at disse virale øyeblikkene er forbeholdt en rolle-sammenheng. «Jeg har en ekstrem sceneskrekk, så jeg skulle ønske noen hadde fortalt meg hvor mye jeg, som Sydney, trenger å uttrykke meg verbalt, fordi jeg føler meg mye tryggere i rollefigurene mine,» sier hun.

Sydney Sweeney er snart å se i Marvel-filmen Madame Web sammen med Dakota Johnson. Her er de under innspillingen i New York City i oktober 2022.

Les resten av intervjuet i marsutgaven av ELLE. Du kan kjøpe utgaven her eller i en butikk nær deg.

Coveret for marsutgaven som selges i butikk, med modell Kristine Lindseth (foto av Janne Rugland).
Og digitalcoveret for mars, med Sydney Sweeney (foto Sharif Hamza).

Les også: Skjønnhetsprat med Euphoria-stjerna Hunter Schafer.

Powered by Labrador CMS