mat
Italiensk pasta på sitt beste – med få råvarer av ypperste kvalitet
Vi har vært i Italia og lært å lage pasta av en ekte nonna.
Bli med Amy Thelwall til Italia, der hun lærer å lage hjemmelaget pasta av en ekte italinesk nonna (bestemor på italiensk).
Video nederst i saken!
Oppskrift på verdens enkleste og beste pastarett – det skal ikke mer enn noen få råvarer til!
Sagne Ncannulate
Nok til 3-4 italienske mager ( italienere spiser betraktelig mindre pastaporsjoner enn oss nordmenn )
Du trenger:
500 g økologisk durumhvete
250 ml vann
Solmodne tomater av beste kvalitet kjørt glatt med stavmikser
1 gul løk
God olivenolje
Salt
Pecorino
Slik gjør du:
Hell ca en kopp med mel på en stor fjøl eller rett på kjøkkenbenken og lag en grop i melet. Hell litt og litt vann i gropen mens du rører med fingrene. Dryss på mer mel/vann til deigen er fast. Kna deigen godt til den er smidig (dette tar ca 10 minutter!).
Kjevle deigen tynn og fold den, skjær tynne strimler og rull som Nonna og jeg demonstrerer.
La tørke i 4 timer eller over natten.
Fyll på med masse god olivenolje i en kasserolle og stek løk til den er blank. Hell på de solmodne tomatene og en klype salt. De smaksrike tomatene skal skinne i denne retten. Ikke fyll på med andre krydder urter el. ( Det var en big fat NO-NO-NO fra Nonna da jeg ville ha i hvitløk og basilikum i ). La putre så lenge du har tid. Kjøper du ferdig Passata, legg pengene dine på den beste i byen!
Når pasta er tørket, ha masse salt i kokende vann i kasserollen og kok pastaen i 8 min. Bland al dente-kokt pasta og saus i en stor bolle. Server med masse pecorino, olivenolje og gjerne et glass rødt til.
Smakelig måltid!
Se videoen av Amy som lærer å lage pasta her:
Mer mat fra Amy:
En varmende og god suppe med masse næring
Mettende og supergodt havrespeltbrød