skjønnhet

Opplever du at huden ikke spiller helt på lag?

Slik setter du sammen en optimal hudpleierutine for morgen og kveld.

Publisert

I en jungel av anbefalinger, advarsler og trender, er det lett å gå seg vill på baderomshylla. Sosiale medier florerer av de rareste rutiner, tips og triks, og det er på ingen måte lett å vite hvordan man skal navigere seg gjennom det hele.

For hva trenger man egentlig å inkludere i en hudpleierutine? Trengs det 12 steg før det faktisk funker, eller er det less is more-prinsippet som gjelder? Ikke minst er det utallige ingredienser som alle lover det ene og det andre, nesten som en desperat deltaker av Love Island den siste kvelden av Casa Amor. Men hva skal du egentlig satse på? 

Dersom du er like nysgjerrig (og forvirret) som oss, så håper vi du kan finne noen svar i ukens episode av ELLE Podkast. Vi har invitert inn Cathrine Stabel, selverklært ingrediensnerd og gründer av nettsiden HeltKrem.no og Instagramkontoen med samme navn.

Gjennom Helt Krem svarer Cathrine på spørsmål og myter om hudpleie og ingredienser, og lærer oss nye spennende ting hver eneste uke. 

Og i hele to episoder av ELLE Podkast utgjør hun, sammen med vår egen skjønnhetsredaktør Charlotte Sørvald, vårt eget lille ekspertpanel, satt sammen for å forklare og guide oss alle gjennom livets store spørsmål som: To toner, or not to toner? Is less REALLy more? Og hvor galt kan det egentlig gå uten solbeskyttelse? 

Episodene finner du her:

25. Cathrine Stabel om hudpleierutiner og hvilke ingredienser som faktisk fungerer pt. 1
26. Cathrine Stabel svarer på spørsmål om hudpleie, ingredienser og produkter pt. 2

Les også: – Er det ett skjønnhetsprodukt du trenger i strandveska denne sommeren, så er det dette!

Helt Krem's favoritter for solbeskyttelse:

Cathrine Stabel tipser også om sine favoritter for solbeskyttelse, og for at du skal slippe å notere mens du lytter, har vi samlet deres beste tips og favoritter her.

Tocobo Bio Watery Sun Cream SPF 50 PA++++ , kr 285 (annonse)

Denne har en superlett rennende tekstur, som føles fuktighetsgivende, uten å være tung på huden. Solkremen har gode UVA- og UVB-filtere. Formelen inneholder også niacinamide, flere typer prebiotika, som balanserer huden og antioksidanter. Denne solkremen kan være et godt alternativ for de med perioral dermatitt, som ikke skal bruke tunge produkter på huden. Passer også fint for fet og kombinert hud.

Garnier BHA + Niacinamide Daily UV SPF 50, 179 (annonse)

Denne har en rennende tekstur, som absorberer lett. Den har veldig gode UVA- og UVB-filter, i tillegg til niacinamide, BHA (salicylic acid) og zinc PCA, som alle er gode ingredienser for fet og kombinert hud. Denne solkremen tørker matt. Definitivt verdt å sjekke ut om du er på leting etter lett solkrem som ikke tetter porene.

Garnier Vitamin C UV Daily Glow SPF 50, kr 179 (annonse)

Med veldig gode UVA- og UVB-filter, i tillegg til niacinamide, ascorbyl glucoside (derivat av C-vitamin som fungerer som antioksidant i formelen). Formelen inneholder også iron oxides, som kan bidra til å beskytte mot synlig blått lys (fra sola) og beskytter litt ekstra mot pigmentering. Teksturen er kremet, men trekker godt inn og gir en fin glød til huden. Fargen er relativt transparent på huden.

Korres Red Grape Sheer Glow Daily Sunscreen Face Cream, kr 329

Dette er en favoritt på tredje året. Filterne for å beskytte mot UVA og UVB er veldig gode. Teksturen er lett kremet og kan erstatte fuktighetskrem, om man ønsker. Denne versjonen har en lett beige farge, med iron oxides for pigmentering og gir masse glød til huden, men det finnes også en utgave uten farge. Denne passer fint for alle som trenger litt fukt og ønsker en glød som skinner godt alene, eller passer fint som underlag for sminke.

Powered by Labrador CMS