mat

Oppskrift: Lun søtpotetsalat

Perfekt som både lunsj og middag!

Publisert Sist oppdatert

Nå som sommer går mot høst endrer ikke dette bare hvordan vi kler oss, men også hva vi disker opp med på kjøkkenet. Deilige gryter som putrer i timesvis, bakte grønnsaker og varmende supper står høyt på listen over ting vi vil lage til middag i tiden framover. 

Oppskrift: Lun søtpotetsalat

Denne retten passer perfekt i tiden vi befinner oss i nå, da den både er fresh og fargerik, lik maten vi forbinder med sommer, samtidig som den en lun og mettende, og kan fungere til både lunsj og middag. 

Dette trenger du:

Til fire personer

- Søtpotet
- Squash
- 2 vårløk
- 1 boks bønnemiks
- Brokkolini
- 3 Reddikker
- Olivenolje
- Salt
- Pepper
- 1 halv sitron
- Spisskummen
- Paprikakrydder

Til servering: 

- Feta
- Nøtter

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Skrell søtpotet og del den opp i terninger. Ha søtpotetterningene i en ildfast form med olivenolje, salt, pepper, paprikakrydder og spisskummen. Sørg for å blande alt godt før du setter hele formen inn i ovnen. La den godgjøre og bake seg der i rundt 30 minutter. Følg gjerne med og snu litt på potetene underveis.

Skjær squash i tynne skiver. Ha olivenolje, saften fra en halv sitron, salt og pepper i en stekepanne og sett på varmen. Ha deretter i squash og la den få varme, samtidig som den trekker til seg smak fra sitron og olivenolje. 

Kutt opp brokkolini, og legg denne i en sil. For å beholde till crunch kan du bare helle over kokende vann for å skylle brokkolinien uten at den koker. 

Skjær vårløk og reddik i tynne skiver, skyll laken av bønnene, og ha dette i en stor salatbolle. Ha deretter i squash og søtpotetene. Bland alt godt sammen.

Server med fetaost og hakkede nøtter, og nyt!

Vil du ha tips til flere gode oppskrifter? 

Powered by Labrador CMS