KULTUR

Restauranter i Oslo

Foto: Le Benjamin

Dette er våre favorittsteder i Oslo!

Publisert Sist oppdatert

Restauranter i Oslo: Dette er restaurantene i Oslo som er vel verdt et besøk!

Vår liste over hvor du kan spise brunch i Oslo finner du her, men etter brunch kommer middag – eller lunsj? Vi lar de lærde strides. 

Enten du er en som planlegger og booker, eller en som spontant ramler inn et sted og frister lykken, så er du kanskje – i likhet med oss – alltid på jakt etter gode tips på restauranter og spisesteder. 

Derfor har vi samlet våre favoritter, gamle som nye, over Oslos beste restauranter.

Trenger du et sted å dra etter middagen? Dette er de beste vin- og cocktailstedene i Oslo!

Psst! Skal du ut og reise? Dette er spisestedene vi ELLEsker i Køben.

Og hit drar vi alltid når vi er i Paris!

Her vil vi spise i Oslo

Le Benjamin

Søndre gate 6

Dette stedet er vel det nærmeste vi kommer Paris, uten å måtte sette oss på et fly for å reise dit. Et sted med lave skuldre og høy kvalitet – akkurat sånn vi liker det.

Fransk bistro på sitt beste, med super hyggelig atmosfære og en meny som stadig byr på noe godt. Vi har ved flere anledninger måttet bestille både to forretter eller to hovedretter, bare fordi vi ikke klarer å bestemme oss.

Skaal

Olaf Ryes Plass 12

Selv om dette stedet "kun" har eksistert siden høsten 2019 (hei, pandemi) har det allerede etablert seg som et slags landemerke på løkka. Det har også skjedd at vi har måttet bestille samme rett i flere runder, rett og slett fordi det er så digg. Her serveres det ulike skåler av det mumsete slaget, og som de sier selv – noe gøy i glasset.

The Golden Chimp

Heimdalsgata 37

Det sies at dumplings er det nye sushi – og ja, det er det! Vi kan få skikkelig craving etter maten herfra, og erklærer en ny favoritt for hver bit vi tar. Menyen oser av kreativt overskudd, men er på ingen måte klein og pretensiøs. Det er bare digg. Dette er også et av stedene som virkelig har nailet take-away gamet, men selve restauranten må faktisk oppleves!

Izakaya

St. Olavs gate 7

Oslos hyggeligste kjeller. Her kan du ta med deg både mor, far, daten, gjengen, fetteren, kusina, tanta til oldemor, kjæresten – og alle vil trives. Her sitter det god stemning i veggene, rett og slett. Menyen er norsk/japansk, og består av masse nydelige småretter. Vi anbefaler også å teste plommevinen her, du kommer garantert til å få en ny favoritt. 

Psst! Dersom dette allerede er et av dine favoritter, anbefaler vi deg å sjekke ut "lillesøsteren" Konoji i Trondheimsveien – nesten samme konsept og minst like digg!

Apostrophe

Rathkes plass, Kirkegårdsgata 7A

Denne restauranten har Oslos kanskje hyggeligste lokasjon? Ikke minst har den et av byens beste konsepter – bistro OG Omakase. Omakase betyr at kokken bestemmer, og tro oss – det er lite som er bedre enn det! Omakasen tar utgangspunkt i det asiatiske kjøkken, men er full av herlige overraskelser. 

Ostebutikken

Thorvald Meyers gate 27A

En restaurant i Oslo som tar oss rett til Frankrike. Dette stedet er så idyllisk og sjarmerende at det er som tatt ut av en film. Menyen er deilig fransk, og full av kjærlighet. Her kan du senke skuldrene, nyte god mat, og føle deg som hjemme. Dette stedet tar godt vare på deg.

Arakataka

Mariboes gate 7B

På Arakataka har de alltid så mye godt på menyen at det blir vanskelig å bestemme seg, og derfor passer det perfekt at menyen er lagt opp til at du spiser flere små retter. Spaghetti med løyrom må med hver gang, men har hatt noen helt nydelige (og klønete) opplevelser med pepperkrabbe også. Et nordisk kjøkken som virkelig får råvarene til å synge.

Trattoria Popolare

Trondheimsveien 2

Dette stedet går vi aldri lei av, og med god grunn. Det føles litt som å besøke besteforeldrene sine. Det er bare å dukke opp, og så vet du at det kommer noe digg på bordet. Menyen er i aller høyeste grad italiensk, og vi må alltid starte måltidet med burrata. Deretter er det bare å la seg rive med. Mamma Mia, så digg det er!

Foto: Trattoria Popolare

Jimmy's

En ny favoritt på lista! Vi har fått en ny stam-kneip i Markveien hos Jimmy's. Rustikt, smakfullt og raust – hva mer kan man ønske seg? Prøv västerbottenost med løyrom, tartar, vongole eller en av husets varianter på tarte flambée – du vil garantert la deg begeistre!

Brasserie Ouest

Nevnte vi at vi elsker det franske kjøkken? Hver rett serveres som små kunstverk, og smaker som en liten bit av himmelen. Atmosfæren er lun og stemningsfull, med møbler i mørkt treverk og tunge gardiner. Her kan du like gjerne gå på en romantisk date, som på en middag med venninnegjengen. 

Brasserie France

Et lite stykke Paris midt i Oslo sentrum. Brasserie France er Oslos stamkneip for anonyme (og ikke fullt så anonyme) frankofile. Etter 20 år er dette nærmest å regne som en institusjon, kjent for god mat, tradisjoner, ypperlig service, og en dessertvogn som tatt ut av et eventyr. 

Foto: Brasserie France

Mon Oncle

Vår egen (danske) kulinariske stjerne, Esben Holmboe Bang, åpnet dørene til Mon Oncle i 2022, og alt du har hørt av hype og varme anbefalinger er berettighet. Det er kanskje overflødig å poengtere, men maten er virkelig i en klasse for seg selv – verdensklasse, kan man vel trygt kalle det.

Klassisk fransk og tradisjonell, men av typen som minner oss på hvorfor vi elsker en god klisje. Book et bord her til neste store anledning.

Bente

– Fordi alle fortjener å føle seg som Don Carlos på en mandag. 

Restaurant Bente er det seneste tilskuddet fra gründeren av Babbo Collective, som ønsket å gi flere muligheten til å spise ute. Her kan du få en treretters til under 350 kroner (ja, det er faktisk mulig), men hva det koster er egentlig ikke hovedpoenget. Det viktigste er at maten skal være bra, og det er den! Virkelig bra.

Alex

Resturant Alex er seneste tilskudd i Babbo-familien, og følger opp suksessen hos "storesøster" Bente. En New York-inspirert fransk bistro med gode priser, og en meny som strekker seg fra østers og sjøkreps, til burger og bakst. Den gode, avslappede atmosfæren gjør dette til stedet du vil sitte fra lunsj til kvelds!

Dumpling AS

Dumplings ER offisielt det nye sushi, og Dumplings AS er stedet for å la seg overbevise. Her får du servert både tradisjonelle og utradisjonelle dumplings, og for deg som kjenner igjen elementer fra menyen hos favoritten Golden Chimp, så er det ikke uten grunn, da også Dumpling AS har kokken Jan Robin Ektvedt i spissen. Med på laget har han også fått med seg Morten Ramm, Lars Berrum, Erik Solbakken, Pia Nordskaug og Adam Ikdal – på eiersiden, ikke på kjøkkenet. Bare så det er klart. Og det beste av alt; Her kan du ta deg en helaften og kose deg rikelig, uten at det ruinerer deg.

Grotto

Grotto har gått fra grus til gulv, og med det gjenoppstått som en drøm av en garasje-bistro med papirduker og en uimotståelig meny. Stemningen er avslappa og kul, men maten er av ypperste kvalitet, type fransk, akkurat som vi liker det!

Powered by Labrador CMS