KULTUR

Restauranter i Oslo

Foto: Le Benjamin
Foto: Le Benjamin

Dette er våre favorittsteder i Oslo!

Publisert

Restauranter i Oslo: Dette er restaurantene i Oslo som er vel verdt et besøk!

Vår liste over hvor du kan spise brunch i Oslo finner du her, men etter brunch kommer middag (eller lunch?).

Finnes det noe bedre enn å pynte seg og spise god mat ute blant folk? Høre bruset av latter, og summingen fra glade mennesker gjennom et restaurantlokale.

Å smile til fremmede, takke for maten, og ta vare på de stedene som om de er det fineste vi har – for er det ikke egentlig det?

Trenger du et sted å dra etter middagen? Dette er de beste vin- og cocktailstedene i Oslo!

Psst! Skal du ut og reise? Dette er spisestedene vi ELLEsker i Køben.

Og hit drar vi alltid når vi er i Paris!

Her vil vi spise i Oslo

Le Benjamin

Søndre gate 6

Dette stedet er vel det nærmeste vi kommer Paris, uten å måtte sette oss på et fly for å reise dit. Et sted med lave skuldre og høy kvalitet – akkurat sånn som vi liker det.

Fransk bistro på sitt beste, med super hyggelig atmosfære og en meny som stadig byr på noe godt. Vi har ved flere anledninger måttet bestille både to forretter eller to hovedretter, bare fordi vi ikke klarer å bestemme oss.

Skaal

Olaf Ryes Plass 12

Skaal er "nykommeren" som kjennes ut som en gammel venn.

Selv om dette stedet "kun" har eksistert siden høsten 2019 (hei, pandemi) har det allerede blitt viktig for mange – som om det alltid har vært en del av løkka. Det har også skjedd at vi har måttet bestille samme rett i flere runder, rett og slett fordi det er så digg. Her serveres det ulike skåler av

mumsete slag, og som de sier selv –noe gøy i glasset.

The Golden Chimp

Heimdalsgata 37

Det sies at dumplings er det nye sushi – og ja, det er det! Vi kan få ekte craving etter maten herfra, og erklærer en ny favoritt for hver bit vi tar. Menyen oser av kreativt overskudd, men er på ingen måte klein og pretensiøs. Det er bare digg. Dette er også et av stedene som virkelig har nailet take-away gamet, men selve restauranten må faktisk oppleves!

Izakaya

St. Olavs gate 7

Oslos hyggeligste kjeller. Her kan du ta med deg både mor, far, daten, gjengen, fetteren, kusina, tanta til oldemor, kjæresten – og alle vil trives. Her sitter det god stemning i veggene, rett og slett. Menyen er norsk/japansk, og består av masse nydelige småretter. Vi har også drukket LIVETS plommevin her ved flere anledninger, og det er det perfekte stedet å samles med gode venner.

Apostrophe

Rathkes plass, Kirkegårdsgata 7A

Denne restauranten har Oslos kanskje hyggeligste lokasjon? Ikke minst har de et av byens beste konsepter – pizza fra Lofthus Samvirkelag OG Omakase. Omakase betyr at kokken bestemmer, og tro oss – det er lite som er bedre enn det! Omakasen tar utgangspunkt i det asiatiske kjøkken, men er full av herlige overraskelser. Og pizza fra Lofthus Samvirkelag kan man jo strengt talt spise annenhver dag, så digg er det.

Ostebutikken

Thorvald Meyers gate 27A

En restaurant i Oslo som tar oss rett til Frankrike. Dette stedet er så idyllisk og sjarmerende at det er som tatt ut av en film. Menyen er deilig fransk, og full av kjærlighet. Her kan du senke skuldrene, nyte god mat, og føle deg som hjemme. Dette stedet tar godt vare på deg.


Arakataka

Mariboes gate 7B

På Arakataka har de alltid så mye godt på menyen at det blir vanskelig å bestemme seg, og derfor passer det perfekt at menyen er lagt opp til at du spiser flere små retter. Pasta med løyrom må med hver gang, men vi har hatt noen helt nydelige (og klønete) opplevelser med pepperkrabben også. Et nordisk kjøkken som virkelig får råvarene til å synge.


Trattoria Popolare

Trondheimsveien 2

Dette stedet kunne vi abonnert på, og tidvis har det faktisk ikke vært så langt unna praksis. Det føles litt som å besøke besteforeldrene sine. Det er bare å dukke opp, også vet du at det kommer noe digg på bordet. Menyen er i aller høyeste grad italiensk, og vi må alltid starte måltidet med Burrata. Deretter er det bare å la seg rive med. Mamma Mia, så digg det er!

Foto: Trattoria Popolare

Powered by Labrador CMS