kultur

The O.C-stjerna gjør comeback

Gjengen fra The O.C: Mischa Barton, Adam Brody, Melinda Clarke, Peter Gallagher, Kelly Rowan, Benjamin McKenzie, Samaire Armstrong og Rachel Bilson i midten.

Stilikonet fra 2000-tallet blir å se i kjent og kjær serie.

Publisert Sist oppdatert

Marissa, Ryan, Summer og Seth ... De fleste som var tenåringer på 1990- og 2000-tallet har en eller annen relasjon til TV-serien og fenomenet The O.C – enten det var klesstilen (spaghetti-stropper, tubetopper, lave bootcut jeans, miniskjørt, cargobukser, hodeskjerf og Juicy Couture) eller det tidsdefinerende soundtracket av indieband (Mazzy Star, The Killlers, Rufus Wainwright, Imogen Heap, Super Furry Animals, Death Cab For Cutie, The Dandy Warhols, Rooney osv).

The O.C (akronymet står for Orange County, California) gikk sin seiersgang fra 2003 til 2007, og handlet om de glamorøse og dramatiske livene til en vennegjeng i et velstående strøk av Newport Beach i California. Serien ble laget av Josh Schwartz, som også står bak suksessen Gossip Girl, og ble gjennombruddet til et knippe unge skuespillere. Hovedrollene var kledd av Rachel Bilson (Summer Roberts), Adam Brody (Seth Cohen), Ben McKenzie (Ryan Atwood) og Mischa Barton (Marissa Cooper), og det er ingen tvil om at både Rachel Bilson og spesielt Mischa Barton var innflytelsesrike stilikoner på midten av 2000-tallet. Mischa var også en ivrig pådriver for å vri klesstilen til O.C-karakterene fra high street til high fashion.

Rachel Bilson, Adam Brody, Mischa Barton og Benjamin McKenzie på Teen Choice Awards i 2003.

Mischa fortalte følgende om klærne til Marissa i et intervju med ELLE i 2014:

– Jeg følte meg veldig distansert fra Marissa i begynnelsen og hadde vanskelig for å komme inn i rollen. Det jeg virkelig var begeistret for, var garderoben hennes. Og det var når jeg hadde på meg kjolene og sånn, at jeg visste hvem denne jenta var. Jeg visste hva hun gjorde. Det var en utviklingsprosess for oss begge. Kostymedesigneren dro ut og skaffet alt og vi bygde det opp, men det var definitivt noe jeg presset på. Jeg valgte antrekkene og gikk langt for å gjøre det. Jeg begynte å få Chanel til å sende ting. Jeg begynte å få designere til å sende klær og tilbehør fordi jeg så verdien av å få slike ting vist på TV. Det var interessant: Når jeg hadde disse forbindelsene i moteverdenen, hvorfor ikke bruke dem? [Kostymeavdelingen] ville helt sikkert vært fornøyde med å kle oss som vanlige tenåringer. Og ikke på en dårlig måte, vi ville sett søte ut, men vi ville bare vært vanlige tenåringer fra Orange County. Men som den villige sniken jeg er sa jeg: 'Vet du hva som ville vært utrolig flott? Hvis vi kunne få tak i denne Chanel-kjolen til skoleball-episoden,' og alt falt liksom på plass.

Den mye omtalte Chanel-kjolen Marissa brukte på skoleballet. Skjermdump fra The O.C.

Både Rachel Bilson, Ben McKenzie og Adam Brody gikk videre og hadde store Hollywood-roller etter The O.C, men Mischa Barton gikk, etter flere opphold på rehab og trøbbel med familien, under radaren til de fleste. Hun har dukket opp i en rekke B-filmer, men har holdt seg unna rampelyset. Etter sigende sa hun også visstnok nei til rollen som Georgina Sparks i supersuksessen Gossip Girl. Nå har hun imidlertid takket ja til en rolle i en annen populær serie, nemlig den kjente og kjære australske serien Neighbours!

Neighbours har turet og gått på TV siden 1985, og handler om innbyggerne i Ramsay Street i den fiktive australske forstaden Erinsborough. I 2022 ble serien kansellert, men ble tidligere i år plukket opp av Amazon, og i april begynte de innspillingen av rebooten. Mischa skal i følge Variety spille rollen som den amerikanske innflytteren Reece, som «ikke helt er den personen hun gir seg ut for å være».

Skjermdump av Mischa Barton fra teaseren til Neighbours: A New Chapter.

Nylig fortalte Mischa følgende om rollen til Variety:

– Jeg gleder meg til å være en del av denne ikoniske seriens neste kapittel, og jeg ser virkelig frem til å være tilbake i Australia, et sted jeg kjenner og elsker! Jeg tror karakteren Reece kommer til å bli en flott rolle for meg å utforske og leke meg med.

Neighbours: A New Chapter kommer på Amazon Prime denne høsten.

Powered by Labrador CMS