Annonse

Tidløs skjønnhet 

Hvordan kan du ta best mulig vare på huden din, og når skal du begynne? Eksperten gir sine beste tips til en strålende hud.

Publisert Sist oppdatert

Fra slutten av 20-årene har de aller fleste kvinner en markant reduksjon i østrogennivået. Dette markerer begynnelsen på en reise hvor huden gradvis mister kollagen og elastin. Denne prosessen akselererer etter overgangsalderen, og i tillegg blir kollagen og elastin i huden ødelagt av både ytre og indre faktorer som solstråler, søvnmangel og dårlig kosthold.

– Eksfoliering med milde syrer som glykolsyre eller fruktsyre kan bidra til å fjerne døde hudceller og forbedre hudteksturen, forteller Dr. Michael Zangani.

Han er en av Norges mest anerkjente hudleger og sitter blant annet i Dr. Zein Obagis Faculty i Los Angeles. 

Ifølge eksperten er det lite som kan gjøre den samme jobben som aktive ingredienser.

– Retinoider, spesielt retinol, er avgjørende ingredienser for å fremme hudfornyelse og kollagenproduksjon. Ved å velge produkter som inneholder retinol formulert for effektiv penetrasjon i huden, kan vi maksimere fordelene uten unødig irritasjon.

Kort oppsummert øker retinol hudens evne til å jobbe bedre slik at du kan bli kvitt skadene i huden. 

Andre aktive ingredienser hudlegen anbefaler er antioksidanter, for eksempel C-vitamin, som bekjemper frie radikaler som også kan forårsake tidlig aldring.

– Microneedling og andre stimulerende behandlinger kan bidra til å øke hudens vitalitet og tekstur, men må gjøres som en del av en behandling, sier Dr. Zangani. 

Solens stråler kan trigge talgproduksjonen i huden

Ifølge Dr. Michael Zangani er det aller viktigste man kan gjøre for å bevare en frisk hud som gløder, uavhengig av alder, å smøre seg med solkrem. 

– Solbeskyttelse er nøkkelen når det gjelder å beskytte hudens proteiner som elastin og kollagen fra solens skadelige stråler, forteller hudlegen og fortsetter:

– Dette er noe de fleste vet, men det må gjentas ofte.

Han forteller også at overflødig talg er noe mange sliter med og at talg bidrar til å skape betennelse i huden. Og ikke nok med det, talg kan også redusere virkningen av produkter man bruker på huden, sier han og fortsetter:

– Det mange ikke vet er at solen stimulerer til økt talgproduksjon fordi man ikke ser effekten av dette umiddelbart. Det er derfor viktig å bruke produkter som demper overflødig talgproduksjon. 

Holistisk syn på hudaldring

Hudlegen er opptatt av at det er viktig å huske at aldring ikke bare handler om hudpleie, men om å ta vare på kroppen som helhet. Dessuten har fokuset på antiaging blitt erstattet av begrepet positiv aldring. 

– Med riktig kunnskap, produkter og behandlinger kan hudaldringen omfavnes som noe positivt og givende. Det handler om å forstå kroppens naturlige prosesser, og på den måten tilpasse en skreddersydd hudpleierutine med innovative produkter og behandlinger. 

– Det aller viktigste du kan gjøre for huden din er å finne et kremsystem som virker optimalt for din hud. Dessuten er en behandlingsplan som du kan sette opp sammen med hudlegen eller hudpleieren din alfa og omega, sier Dr. Michael Zangani.

Produkter anbefalt av Dr. Zangani:

ZO Daily Power Defense – er et effektivt antioksidantserum som bygger opp hudbarrieren og bidrar til å reparere skader forårsaket av frie radikaler. 

ZO Complexion Renewal Pads for å redusere talgproduksjonen.

ZO Retinol Skin Brightener bidrar til en sunn hud med en jevnere hudtone. Finnes med tre ulike styrker

ZO Enzymatic Peel fjerner døde hudceller og tørr hud. Bidrar til å gi en jevnere, klarere hud med mer glød. NB: Den kan også brukes på kropp.

Nyhet ZO Complexion Clarifying Serum fjerner effektivt overflatetalg og døde hudceller, reduserer blankhet, minimerer porer, hydrerer og reduserer rødhet.

ZO Skin Health er en av verdens mest velrenommerte medisinske hudserier. Les mer på www.zoskinhealth.no

Powered by Labrador CMS