skjønnhet

Vårens største skjønnhetstrender

Fra rødvinslepper til en minivariant av fjorårets sløyfe – her er trendene vi tror ekstra på!

Publisert Sist oppdatert

Vår- og sommersesongen er preget av enkle løsninger, med et hint av glamour. Selv om en look er nonchalant, så betyr det ikke at den ikke er chic – langt der ifra. Denne sesongens visninger fra de store motehusene er et tydelig bevis på akkurat det. 

I episode 21 av ELLE Podkast, snakker vi oss gjennom vårens største trender – både på mote og skjønnhet. Hør episoden her. 

Vi har valgt ut et knippe av de sterkeste tendensene, som vi tror kommer til å få ekstra mye oppmerksomhet, så dykk ned i havet av skjønnhetstrender og la deg inspirere. Og husk: Gjør det til ditt eget!

Les også: Dette er den beste solkremen å bruke over sminke. 

Vårens største skjønnhetstrenderder 

60-tallssløyfer

Versace SS24

Hvis vi skal oppsummere slutten av 2023 med ett ord, så må det nesten bli «sløyfe». Denne sesongen går de fra å være voluminøse og romantiske til å bli litt mer petite med en nydelig 60-tallstouch à la Versace. 

Langt hår kan gjerne fønes og krølles før påføring av sløyfe, og kort hår kan gjerne være stylet i retning av en Mia Farrow-crop. Med andre ord: Vi sløyfer ikke denne trenden i 2024 heller …

Avslappet 

Rabanne SS24
Valentino SS24

Naturlige roser i kinna, smudgy lepper, håndkletørt og ustylet hår er like innafor som det motsatte denne sesongen. 

De dagene du har dårlig tid og ikke har de ekstra minuttene foran speilet, ikke få panikk! Drømmeduoen Pat MacGrath og Guido Palou stod for hår og makeup hos henholdsvis Valentino og Miu Miu, og slo et slag for det vakre i det rufsete.

Femme fatale

Kanaliser din indre femme fatale, og gå for knallrøde lepper, sterk eyeliner og gulldetaljer – både i form av sminke og smykker. Den røde leppestiften går aldri av moten og er like aktuell denne sesongen som forrige, og setter prikken over i'en for den ultraglamorøse stilen med et snev av 80-tallet. 

Pat MacGrath mestret looken hos Saint Laurent og Schiaparelli, som begge er perfekte inspirasjonskilder før årets fester.

Metallisk 

Denne sesongen er det helt innafor å se ut som en vandrende diskokule – i hvert fall nesten. Det er nærliggende å tenke at det metalliske skal påføres i form av øyenskygge, men leppene kan også gjerne skinne litt ekstra. 

Og for all del: Ikke glem metallisk neglelakk – det er ypperlig til både hverdag og fest.

Tomboy

Hårsveisene under Louis Vuitton- og Loewe-showene kan nærmest få hvem som helst til å ville klippe seg kort – selv den som sverger til lange, voluminøse lokker. Men hvorfor ikke? Forandring fryder.

Looken er elegant og chic, og man ser straks litt ekstra «sharp» ut med det korte håret. Du er like trendy enten du går for en rufsete variant eller en sleek og stylet look.

Kunst og håndverk

Mel Arter og Ricky Morandin skapte kunst til henholdsvis AZ Factory- og Antonio Maras-visningene denne sesongen, med en god dose farge og fantasi. 

Store motehus som Marni, Fendi og Prada viste også fram sine fargerike sider, og med det kan vi konstatere at både bold øyenskygge og maskara blir en greie i år.

Rødvinslepper 

Hvis man ikke er så glad i sterk farge på leppene, kan en «stained» leppe være veien å gå. Tenk i retning rødvinslepper (på en god måte). 

Peter Philips gikk for en spennende variant hos Dior, og metoden er enkel: Eyeliner under leppestiften – spesielt mot midten av leppen. Du trenger ikke kamuflere rødvinsleppene denne sesongen, med andre ord … Det er heller å foretrekke.

Sleek pony

Forrige sesong ble det skrevet mye om ballerina-bun, men i år er det hestehalen som gjelder. Same, but different. Dette er den perfekte frisyren for de dagene du ikke gidder eller har tid til å vaske håret, og den passer like godt til hverdag som til fest. 

Hestehalen kan festes høyt eller lavt i nakken, inkludere alt eller deler av håret, eller flettes for en ekstra stram effekt.

Flere skjønnhetssaker her. 

Powered by Labrador CMS