mat
Verdens beste snacks: Karamellpopcorn
Søtt og salt på samme tid, og veldig enkelt å lage. Vår nye craving!
Det er kanskje noe av det beste i verden – når noe er både søtt og salt og knasende på samme tid (hei, Smash ...). Karamellpopcorn er her for å stille søt- og salthungeren du måtte ha. Det er både enkelt å lage, veldig godt å spise rett fra snacksbollen og skikkelig kult (og digg) som pynt på kaka (på for eksempel brownies).
Popcorn med karamell
Steketemperatur: 150 grader. Steketid: 3–4 minutter x 2.
Du trenger:
100 g usaltet smør
100 g lys sirup
100 g brunt sukker
1/2 ts natron
1/2 ts salt
100 g popcorn, ferdigpoppet
Slik gjør du det:
1. Dekk et stekebrett med bakepapir.
2. Ha smør, sirup og sukker i en stor kjele, og la det småkoke på lav varme i 6 minutter. Etter 3 minutter rører du av og til. Sukkeret skal være oppløst, og blandingen skal ha en gyllenbrun farge.
3. Ta kjelen av varmen og bland natron og salt godt inn.Vend popcornet godt inn i karamellsausen før du brer det utover stekebrettet. Pass på at ikke altfor mye overflødig saus blir med.
4. Stekes på 150 grader i 3–4 minutter. Ta brettet ut, rør og vend popcornet med to skjeer eller en slikkepott, og stek videre i 3–4 minutter til.
5. La popcornet ligge på stekebrettet til det er helt avkjølt før du brekker det fra hverandre om det er nødvendig.
Perfekte kanelboller: Ida Gran Jansens oppskrift
Oppskriften er hentet fra boka Duften av klassiske kaker og søte saker av Heidi Brovoll-Bø. Følg henne på @duften_av på Instagram og på bearberry.no