mote

Chanel's sjefsdesigner takker for seg

Foto: Stephane Cardinale - Corbis/Getty Images)

Men hvem skal ta over roret hos det ikoniske motehuset nå?

Publisert

Det er ikke bare astrologer som sier at vi er i en tid  preget av endring. Også motebransjen kunne i natt melde om en nyhet som kan vitne om potensielt store forandringer hos et av verdens ledende motehus, når det nå er offentliggjort at Virginie Viard forlater sin posisjon som sjefsdesigner hos Chanel. 

Foto: Victor Virgile/Gamma-Rapho/Getty Images

Etter 30 år i motehuset Chanel, blant annet som høyrehånden til Karl Lagerfield, og de siste fem som sjefsdesigner for motehuset, velger Viard å gå nye veier. 

Hennes tid i Chanel har brakt motehuset til nye høyder økonomisk, og hennes estetikk og visjon gikk i hånd i hånd med motehusets verdier. Viard fremmet legenden Chanel, og hyllet den ikoniske Chanel-arven – blant annet gjennom sin videreføring og tolkning av tweed. 80-talls referansene har også vært en gjennomgående  tendens i hennes kolleksjoner. 

Virginie Viard har gjort en nydelig jobb  i rollen som sjefsdesigner for motehuset Chanel siden 2019, da hun tok over rollen etter Karl Lagerfeld. Hun har holdt motehuset relevant, samtidig som hun har vært tro mot husets DNA. Hun har klart å favne en bred målgruppe, men også respektert kundegruppen Chanel hadde opparbeidet seg fram til Lagerfelds bortgang. Ettersom hun har jobbet side om side med Lagerfeld i så mange år, er det nok vel så mye hans ånd som har preget Viard, så vel som arven etter det franske motehuset. Hun har jobbet for Chanel, og ikke satt seg selv foran motehuset som designer. Med valg av ny designer vil nok huset ta en helt ny retning, sier vår egen sjefredaktør,  Petra Middelthon.

Og spørsmålet alle nå stiller seg, er naturligvis: Hvem skal ta over den gjeve jobben nå?  Spekulasjonene er allerede mange, og vi (les: spekulerer også) venter i spenning ...

Se noen av våre favoritt-look av Virginie Viard for Chanel FW24 her:

Les også: Slik kler du deg på kontoret

Powered by Labrador CMS