mote

Dagbok fra Paris Fashion Week

Dette foregår fra dag til dag gjennom en moteuke. 

Publisert Sist oppdatert

Vi var på plass i Paris under Mens Fashion Week SS/25, som begynte 19. juni og varer frem til 23. juni. Under en moteuke presenterer de ulike husene det de har å by på for neste vår og sommer, og det er i tillegg mye som skjer utenfor catwalken. 

Kjendisene og influencerne strømmer til den franske hovedstaden når motehusene inviterer til show, så det er mye inspirasjon å hente i street style-bildet. Her får du et lite innblikk i hvordan dagene går under moteuken i Paris.

Tirsdag 

Det første man gjør når man ankommer Paris, er å se over og åpne alle invitasjoner som er sendt til hotellet. Dette er alltid veldig stas når merkene har sendt invitasjon med ditt navn og ønsker deg velkommen til visning. Noen merker sender også med en liten ting som kan være et hint til showet eller et minne man kan beholde fra visningen. 

Første show ut var Louis Vuitton. SS25 "Le mode est a vous" (The World is yours). Dette er et av de største under moteuken og er alltid veldig stjernespekket. Denne sesongen ble showet holdt utendørs på UNESCO House, så heldigvis sluttet regnet før visningen startet. Det var en veldig fin kolleksjon av Pharrell Williams, som er kreativ direktør for herre – en veldig bra start på moteuken! 

Her kan du se Louis Vuitton-showet.

Onsdag 

Dagen etter dro vi innom Louis Vuitton HQ for å spise frokost og se på kolleksjonen fra visningen. Dette er veldig vanlig siden man ikke får med seg alle detaljer eller plagg på showet, og her får man mulighet til å se nærmere på teksturer, detaljer osv. 

Her kunne man se masse fine tilbehør som vesker i pastell og cowboy boots som fortsetter til neste år. Mye av kolleksjonen bestod av helsorte antrekk med innslag av ruter, naturtoner og plagg fylt med skinnende diamanter. 

Torsdag 

Noen dager er mer hektiske enn andre ... Denne dagen hadde jeg kun noen showroom-møter der noen av merkene som ikke har visning under moteuken viser frem sine kolleksjoner i showroom. Her var jeg innom Mulberry sitt showroom der de viste både herre- og damekolleksjonen for SS25. Her var det så mye fint! 

Neste stopp var Acne Studios sitt showroom. De hadde heller ikke visning under moteuken, men presenterte kolleksjonen i et pop-up showroom. Her kunne man også se både herre- og damekolleksjonen for SS25. 

Showroomet til Acne Studios.

Fredag 

Denne dagen hadde jeg faktisk litt ledig tid til å ta igjen jobb og lage content. Det er alltid veldig mye som skjer på FW så lite tid til mail og posting i sosiale medier. En av favorittaktivitetene i Paris er å sette seg på en café eller brasserie med et glass vin eller kaffe å se på folk som går forbi. Her er det alltid mye inspirasjon å finne! 

Senere på dagen var vi invitert på parfymelansering hos Louis Vuitton. Den nye duften Lovers lanseres i samarbeid med Pharrell, dette er første gang de har samarbeidet med en kreativ direktør hos merket. Duften ble presentert av selveste Jaques Cavallier Belletruds, som har siden 2012 jobbet for Louis Vuitton med å utvikle parfymer. Hans datter Camille har også vært involvert med denne og går i farens fotspor. 

Lørdag 

Et annet show som alltid er veldig inspirerende er Loewe. Denne sesongen hadde Jonathan Anderson inkludert flere arkitekter og kunstnere i visningen. Som Susan Sontag og Carlo Scarpa for å nevne noen. 

Loewe er alltid veldig flinke til å utfordre herremote og pushe grensene litt. Her var det som forventet veldig mye fint! Fantastisk skreddersøm, gullfjær på hodet og interessante detaljer på både bukser og overdeler. 

Søndag 

Denne dagen var vi innom Hermès for å ta en nærmere titt på kolleksjonen som ble vist dagen før. Her var det mange fine skinnplagg kombinert med fine kuraterte basisplagg i nydelige pasteller. 

Her møtte vi også på Anders Gran og Suleman fra Quickstyle som hadde vært på showet dagen før. 

Resten av dagen gikk på å gå rundt i Paris siden gater, titte innom noen vintagebutikker og se Eiffeltårnet lyse opp i mørket. 

Mandag 

Siste dagen startet Haute Couture uken i Paris og vi var så heldige å bli invitert på DIOR sitt show. Dette var min aller første Haute Couture-visning. 

Et stjernefylt show med masse kjendiser i tillegg til lojale kunder av brandet. Her var noen av gjestene Jennifer Lopez, Doja Cat, Venus Williams & Kelly Rutherford. 

Showet ble holdt på Museum Rodin i Paris og inspirasjonen bak kolleksjonen var antikkens hellas. En etter en kom modellene ut som greske gudinner på catwalken. 

Under visningen satt vi omringet av kunstverk inspirert av Faith Ringgold, den amerikanske kunstneren og aktivisten som gikk bort i april tidligere i år. 

Les flere motesaker her. 

Powered by Labrador CMS